COM CURAR DEL NOSTRE PIERCING NOU.

Un cop hem realizat la perforació, sha de seguir una una neteja i curació super estricta sobre el piercing fins que cicatritzi. Es posible que tinguis la sensació de que ja estigui curat però no serà aixi. Encara que tingui un especte saludable, internament es molt possible que encara no estigui completament tancat. Per exemple hi han casos en els que els piercings del melic no ha cicatritzat completament fins que no hagin passat dos anys des de la perforació.
Com et comentem anteriorment, això varia depenent de cada persona i de la zona en la que hagis posat el piercing, per això mateix per evitar infeccions has de tenir una higiene estricta encara que pensis que ja està cicatritzat.
El piercing ha de ser netejat 3 cops al dia, sobretot durant el primer periode de cicatrització, la frecuencia de neteja dependra de la sensibilitat de cada pell, del lloc on tinguis el piercing i altres factors influents. De totes maneres no es convenien que el netegis moltes mes vegades perquè es pot irritar i per això es retrassi el proces de cicatrització. Abans de netejar el piercing thas de rentar les mans amb sabo neutre i aigua calenta, si u prefereixes es poden fer servir guants de latex. Mai toquis la perforació del teu piercing amb les mans brutes ja que es una zona de molt fácil infectar. Evita que altres persones, amics, parella, el toquin durant el proces de cicatrització.

 

CONSELLS PER LES PERFORACIONS ORALS

QUE SHA D’EVITAR

No jugar amb la joia. A llarg plas els efectes de jugar amb la joia contra les dents poden provocar mal permenent a les dents i altres estructures orals.
Evitar traumes innecessaris: parlar o jugar massa amb la joia durant la cicatrització pot causar cicatrius lletxes e incomodes, desplaçament, cicatrització rebutjada i altres complicacions.

 

 •  Evitar solució bocal que porti alcohol, pot causar irritació de l’area o cicatrització retrassada.
 • Evitar tot contacte oral sexual incluint petons amb llengua o el sexe oral durant la cicatrització (encara que sigui amb parella estable)
 • Evitar mastegar les següents coses: xiclets, tabac, ungles, llapiços, ulleres, etc.
 • Evitar compartir plats, gots i coberts.
 • Evitar fumar!! Ja que aumenta el risc i retrassa la curació.
 • Evitar lestrés i tot tipus de drogues.
 • Evitar espirines, alcohol i lexces de cafeína.
 • Evitar sumergir la perforació en llags, estanys, platges, piscines, etc. (aigues brutes)

Indicacions per la neteja interior de la boca:
Glopejar de 3-4 vegades al dia la solució uns 30-60 segons después de menjar i abans de dormir durant tota la cicatrització, si es neteja massa, pot implicar decoloració o irritació de la llengua.

Intruccions per la neteja exterior de les perforacions labret (galta i llavi)
Netejar-se les mans completament abans de netejar i tocar directament o al costat del piercing.
Amb aigua i sabo neutre i amb bestonets netejarem la zona 3 cops al dia, la zona de la part de la cara, la secarem i aplicarem el liquid especific per piercings per una bona curació i evitar qualsevol infecció no utilizar mai res de la farmacia. Per la part de dins glopejar solucio sense alcohol.

QUE ES NORMAL?
Durant els primers 3 a 5 dies pot haber una mica de sang, inflamació de l’area, mal o morat.
Després d’això una mica de inflamació i secreció d’un liquid de color blanc-groc (no es pus)

La perforació pot semblar que ha cicatritzat abans de curar-se del tot. Això passa perquè les perforacions es curen de fora cap dins i encara que sentís que esta cicatritzat el teixit segueix frágil per dins. Tingues paciència i continua amb la neteja durant el procés complet de cicatrització.

Una perforació ja cicatritzada pot tancar-se en uns minuts encara que porti allà anys!! Varia de la cicatrització de cada persona, si t’agrada el teu pircing deixel on està i no el treguis.

LO QUE SHA DE FER

PER REDUIR LA INFLAMACIO:

 • deixet desfer petits talls de glassons dins la boca.
 • Pendre antinflamatoris sense esteroides com libuprofeno.
 • Durant les primeres nits, dormir amb el cap que quedi mes amunt del cor.

PER MANTENIR UNA BONA HIGIENE ORAL:

 • Utilizar un respall de dents suau i mantenir-lo net.
 • Netejar-se les dents i utilizar lenjuague bocal sense alcohol després de cada apat.
 • Durant la curació utilizar fil dental i un respall dental per netejar les dents suaument per evitar laugment de placa.

MANTENIRLO SA:

Portant una forma de vida saludable facilita la cicatrizació de la perforació.

0 38